ZARAFA

Aquesta és una història real.

Fa molt de temps, un rei d’Egipte va voler fer un regal molt especial al rei Carles X de França. Volia ser ben original i va decidir enviar-li… Una girafa d’un any d’edat!

La girafa és l’animal terrestre més gran que hi ha. En algunes tribus d’Àfrica és un animal sagrat.

Aquesta girafa es deia Zarafa, que vol dir girafa en àrab i no era la primera que arribava a Europa. La primera la va portar Juli Cèsar durant l’Imperi Romà i més tard Lorenzo de Medici en va fer portar una a Itàlia.

Durant el llarg viatge de l’Àfrica a París, la Zarafa va ser alimentada amb la llet de tres vaques.

Quan el rei i la seva cort van veure la Zarafa es van quedar meravellats.  Penseu que abans no hi havia ni fotos ni videos ni Internet. No havien vist mai res d’igual! Els pintors li van pintar quadres que van penjar per tot el palau i es van vendre tota mena d’objectes amb la imatge de la Zarafa.

El rei estava encantat amb la Zarafa: la va cuidar molt bé i la va portar a viure a uns jardins públics on va viure fins que va morir de vella amb 18 anys, l’any 1845.

Si voleu saber més coses de les girafes, mireu-vos aquesta web:

JIRAFAPEDIA

Núria Graell

Juny de 2014

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>