L’AUTOMÒBIL

Cotxe Kestutis Kasparavicius.

 

coses-que-passen-9788492595419

Avui us parlo d’ un conte molt divertit, ideal per a nens i nenes a partir de 6 anys. L’he trobat en una meravella de llibre, “Coses que passen de tant en tant”, escrit i il·lustrat per Kestutis Kasparavicius.

 

Un dels contes és

 

L'AUTOMÒBIL

“L’AUTOMÒBIL”

Un dia el nostre automòbil vermell va començar a pondre ous. La setmana anterior havia actuat de manera estranya. Cada dia, quan tornava a casa, portava un munt de branques, parracs i trossets de paper que s’havien quedat enganxat als pneumàtics. Després vam veure com construia un niu amb totes aquelles deixalles.

Finalment, un matí es va negar a sortir del garatge. Cap xantatge ni cap suplica no el van poder convèncer.

De sobte, quan havia passat una hora, el clàxon va sonar amb gran alegria. Vam córrer cap al garatge a veure què passava.

El nostre automòbil havia posat tres esplèndids ous vermells en el seu niu. Durant dues setmanes exactament, l’automòbil es va asseure pacientment damunt els ous i els va covar. No va anar enlloc i tampoc va demanar benzina.

Per fi ,els ous es van obrir i un rere l’altre van aparèixer tres bonics i petis automòbils vermells. Aleshores el nostre automòbil, tot cofoi, va sortir del garatge. Darrere seu el seguien els seus fills. I d’aquesta manera van rodar junts com un ànec amb els seus aneguets.”

 

 

 

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>