LA FADA PASTISSERA I ELS FOLLETS

La Dolça era una fada que endolçava  la vida d’ aquells que l’ envoltaven. Feia uns croisants que enamoraven i unes berlines per llepar-se els dits.
Utilitzava els millors ingredients: farina, melmelada, xocolata…Amb les seves mans màgiques i el seu ingredient especial, l’ amor , feia que tots els seus dolços fóssin únics.
Al costat de la taula on pastava, la Fada Dolça tenia un dibuix dels seus tresors més preuats, uns follets que vivien amb ella, l’Abril i en Genís.PASTISSOS

Veureu què li va passar un dia. La seva fama va ultrapassar fronteres i un rei d’un país molt llunyà li va fer un encàrrec molt especial: volia un pastís en forma de tron, a mida natural.

 

A causa d’ aquella feina tan especial, la Fada Dolça no havia pogut explicar als follets un conte abans d’anar a dormir. Els havia deixat molt d’hora i això la posava molt trista, doncs estar amb ells era el que més l’agradava, més fins i tot que fer pastissos.

Estava tan i tan trista que ,quan estava pastant,  no va poder evitar que li caiguessin unes llàgrimes a la massa.

Aquelles llàgrimes d’amor als follets van fer que aquell pastís en forma de tron reial fos increiblement deliciós.

Al rei i a la seva cort els va agradar tant que van proposar la Fada Dolça pel guardó al Millor Pastís del Món. No va poder ser, doncs no en va quedar ni una engruna i el jurat no el va poder valorar.

De tota manera, la Fada Dolça era molt feliç.LA FADA PASTISSERA LLEGINT CONTES ALS SEUS FOLLETS

Els seus follets la van omplir de dolços petons quan va arribar a casa i ella els va explicar un munt de contes, de princeses i dracs, de pirates i tresors, fins i tot, de follets llaminers .

 I tot això és tant cert com que tot el que és madur no és verd;

i tot això és tan segur com que tot el que és verd no és madur.

 

Núria Graell

Juny de 2014

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>