LA CAPUTXETA GRISA

Al segle XXIII la població humana havia augmentat tant, que una part s’havia traslladat al planeta Mart.
El planeta Mart havia passat durant el segle XXII per un procés de TERRAFORMACIÓ, és a dir, un procediment que el va acondicionar per la vida humana: havien creat una atmosfera similar a la de la Terra i li havien afegit aigua agafada del gel d’asteroides de l’espai.

TERRAFORMACIÓ-LA CAPUTXETA GRISA

Entre la Terra i Mart hi havia un trànsit constant de persones i mercaderies entre els dos planetes i les naus moltes vegades paraven a les estacions espacials que hi havia pel camí a fi i efecte que la gent pogués estirar les cames, fer un beure, etc.
En una d’aquestes estacions espacials vivia i treballava la iaia de la Caputxeta Grisa.
La Caputxeta Grisa es deia així per l’uniforme de feina que duia; mono i casc espacial de color gris plata. La Caputxeta Grisa treballava de conductora d’una nau de línia que feia el recorregut Terra-Mart.
Un dia que anava a veure a la seva iaia, va veure per la pantalla de control de la nau que se li acostava un enorme asteroide. Venia directament de la Boca del Llop, una zona que encara no estava massa explorada i en la que semblava que fins i tot hi havia forats negres. Ràpidament, la Caputxeta Grisa va avisar la seva mare, que vivia i treballava a la Torre de Control de la Lluna. La mare va fer enlairar de seguida la Nau Caçador i amb uns dispars d’ultrasons, va aconseguir desviar la trajectòria de l’asteroide, sense produir cap dany.
La Caputxeta Grisa va arribar ben aviat a l’estació espacial amb la seva iaia i es van passar una bona estona menjant pastissets casolans de mel i explicant històries ben divertides.

I és que encara que les tecnologies canvien algunes coses, n’hi ha que no haurien de canviar mai.

Núria Graell

Juliol de 2014

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>