EN PEPET ES DESPISTA

En Pepet era un nen molt despistat, però molt, molt despistat!

Alguna vegada s’havia posat els jerseis pels peus i els calçotets al cap i havia anat a l’escola d’aquesta manera!

Sort que en Pepet tenia una mare que estava molt a sobre i l’ajudava molt.

En Pepet s’anava fent gran i la seva mare pensava que ja era hora de que ajudés a fer coses a casa. Per això un dia li va demanar que anés a comprar fil dental.

En Pepet va anar a comprar-lo però quan va sortir de l’adrogueria, no se li va ocòrrer una altra cosa que desenrotllar-lo i fer-lo volar, com si fos un cordill d’un estel.

Quan va arribar a casa el fil estava tot embolicat i brut.

–          Pepet, què has fet? Mira quan algú porta un fil dental, l’ha de portar a la butxaca del darrere del pantaló, procurant que no se li embruti, ho has entés, fill meu?

–          Si, mare.

Un altre dia, la mare va enviar en Pepet a comprar un raspall de dents. En Pepet així ho va fer i se’l va posar a la butxaca del darrera. Tornant a casa, va trobar el seu amic Pau i es va asseure amb ell a jugar a cromos. Quan va arribar a casa , va veure que el raspall s’havia trencat.

–          Pepet, que has fet? Mira, per portar el raspall de dents l’has d’embolicar molt apretat perquè no hi entrin microbis ni es trenqui, ho has entés, fill?

–          Si, mare.

Una altra vegada, la mare va enviar en Pepet a comprar pasta de dents. Ell la va agafar i la va embolicar ben apretada, ben apretada. Tant i tant la va apretar, que el tub es va trencar i va sortir tota la pasta.

–          Ai, Pepet, que despistat que ets! Però la propera vegada segur que ho faràs molt bé! Au vinga ves a rentar-te les dents.

–          Si , mare…

Us he dit ja que en Pepet era molt despistat? Doncs per anar a rentar-se les dents va preparar una escombra, una fregona, uns draps i una galleda d’aigua!

La mare, en veure el que es preparava per anar a rentar-se les dents, va començar a riure i riure i quan va poder parar, li va ensenyar com ho havia de fer per fer-ho bé. Tan bé com vosaltres ho feu. I si esteu ben contents, ensenyeu bé les dents.

Núria Graell

Maig de 2011

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>