EN MARÍ I EN MARIÀ

Una vegada hi havia dos germans mariners, en Marí i en Marià.  Es dedicaven a pescar el què podien i ho venien als pobles on desembarcaven.

En Marí es passava les estones lliures comptant i recomptant les monedes d’or que li donaven per la pesca. En Marià, en canvi, passava tota el temps que podia llegint.

– No et faràs mai ric si sempre perds el temps llegint! Jo en canvi, aviat tindré un vaixell més gran- deia en Marí.

En Marià se’l mirava i no li deia res. Tornava la vista al llibre i es tornava a submergir en aquelles “20.000 llegües de viatge submarí”o tornava amb els pirates de “L’Illa del Tresor”.

La veritat és que en Marià era molt eficient pescant. Posava els millors esquers a les hores adequades i això feia que acabés la feina molt abans que el seu germà. Tot això ho havia aprés llegint llibres de peixos i d’experiències d’homes de mar.

Un dia va començar a bufar un vent més fort que de costum i unes onades molt fortes van fer caure els dos germans del vaixell al mar. Afortunadament, també va llençar un bot salvavides on van pujar però ni en Marí va poder recuperar les seves monedes ni en Marià els seus llibres.

Després d’unes hores navegant, van aconseguir arribar a una illa que no recordaven haver vist mai als mapes i que semblava deserta.

En Marí es va desesperar molt. En Marià, però de seguida va descobrir uns ulls que els observaven encuriosits amagats darrera de les roques i per allò que la música és un llenguatge universal, es va posar a cantar. Els indígenes es van acostar als germans, encuriosits.

En Marià i en Marí es van integrar en aquell poblat illenc i com que era tan idílic no en van voler marxar mai.

En Marià explicava als indigenes histories que havia llegit i escribia les que li explicaven a ell.

Ah! I en Marí va esdevenir un magnífic professor de matemàtiques i els va ensenyar a comptar fins a 1.000.000.

 

Núria Graell Coll

Juliol 2014

 

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>