EL PORC

Sabieu que físicament és impossible que un porc pugui mirar al cel?
No obstant això són animals molt socials i intel•ligents.
Hi havia una vegada un porc que es portava molt bé amb els altres animals i amb el granger. Sempre  els ajudava en el que podia.
A aquest porc li agradava molt que li expliquessin contes.
Un dia el seu granger li va explicar la història “De què té gust la Lluna”, on sortien diferents animals que anaven pujant els uns al damunt dels altres per saber quin gust tenia la Lluna.
El porc es va quedar impressionat. Va pensar que la Lluna devia ser una cosa ben bonica i que era molt trist no poder veure-la.
Va parlar-ne amb un amic gall i el va fer pujar al paller des d’on despertava a tothom, però no era prou alt com per veure la Lluna.
El cavall va deixar que li pugés a l’esquena però tampoc la va poder veure.
Es va resignar i ja es pensava que no hi havia res a fer.
Una nit es va posar a plorar, tot trist.
Una mosca que ho va veure se li va acostar.
– Què et passa, porc?
– M’han parlat molt bé de la Lluna però jo no la podré veure mai.
– Oh, em sembla que et podria ajudar. Vine amb mi.

El porc va seguir a la mosca i van arribar a un bassal que hi havia al pati. A dins es veia un disc lluent, semblava de plata.
– Porc, et presento la Lluna- va dir la mosca-, Lluna, et presento el porc.

El porc es va quedar sense paraules en veure aquella imatge i va pensar que realment tenia molta sort per dues coses: per haver pogut veure la Lluna i perquè tenia uns amics que es preocupaven per ell.

Núria Graell

Juny de 2014

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>